Moordmagazine

Maak een moordmagazine

Door: Fenna
12 jaar
Brugklas

Fenna bedacht voor haar boekopdracht in de brugklas een supermooi moordmagazine en stuurde ons een aantal foto’s. Lees hier haar geheime tips!

Boekopdracht: Maak een magazine biij een boek

Het omslag

Maak een magazine met een omslag waarop je de boekcover laat zien, de titel van het magazine en een paar spannende quotes.
De titel van het magazine geeft hier mooi het onderwerp van het  boek weer: een moordzaak.
Ook staat erop de voorkant wie de maker van het magazine is en een trigger om te zorgen dat mensen het zullen willen lezen: iets spanneds over het gelezen boek.

De inhoudsopgave

Fenna begint haar magazine met een inleiding, waarin ze vertelt over moordzaken en inspecteurs. Ze vertelt kort wat er in haar magazine staat. Er is ook een inhoudsopgave.

De artikelen

Het eerste echte artikel gaat over de zaak. Er is nog veel onduidelijk. In het kort vertelt Fenna waar de moordzaak, en dus het boek, om draait. Dit is heel mooi gedaan in dit artikel ‘Nog veel onduidelijk’. Zo kan Fenna laten zien wat er is gebeurd, welke aanwijzingen inspecteur Sarti vindt en voor welke raadsels die hem plaatsen.

Fenna maakt het artikel af met een paar mooie quotes die ze in kadertjes heeft gezet. Die trekken meteen aandacht.

Het interview

Het tweede artikel is een interview met de hoofdpersoon Inspecteur Sarti. Hierin laat Fenna zien dat ze goed begrepen heeft hoe hij te werk gaat. Ze vertelt op deze manier hoe het verhaal verder gaat na de vondst van de dode man, die ze in het eerste artikel heeft beschreven.

De vierde pagina is een puzzelpagina. Op de puzzelpagina laat Fenna moeilijke of belangrijke woorden zien in een woordzoeker. Je zou ook een kruiswoordraadsel of cryptogram kunnen maken. Ze geeft tips over hoe je een goede inspecteur wordt en een aantal wist-je-datjes. Zo wordt het een leuke ontspanningspagina in het magazine, maar toch informatief over het boek.

Colofon

De laatste pagina bevat informatie over de schrijver en de uitgever. Het is een soort colofonpagina van het magazine. In het colofon staat altijd wie allemaal aan het magazine heeft meegewerkt.
De foto van de schrijver en een paar kadertjes met wist-je-datjes maken het helemaal af!

Kun jij ook zo’n mooi magazine maken bij onze boeken? Mail hem ons!

Share Button