Over ons

La zeta maakt kinderboeken en jeugdboeken

La zeta is geboren uit liefde voor jeugdboeken en een passie voor lezen.  In 2014 kriebelde het zo erg, dat we de stoute schoenen hebben aangetrokken en we uitgeverij La zeta zijn gestart. Zeta is de letter z in het Italiaans, onze naam staat voor boeken die je wilt lezen van A tot Z!

We zijn een kleine, zelfstandige uitgeverij. We geven alleen uit wat we zelf echt de moeite waard vinden en niet een vast aantal boeken per jaar. La zeta is opgericht door Dorette Zwaans en Marlon Kromodikoro en onlangs heeft Rianne Aarts zich bij ons team gevoegd. Daar zijn we heel blij mee! 

We maken vooral graag boeken met inhoud, waar je over na moet denken, waar je bij weg kunt dromen, of om helemaal in op te gaan.  We vinden ze op boekenbeurzen, bijvoorbeeld op de jaarlijkse, wereldwijde kinderboekenbeurs in Bologna.

Je vindt bij ons kinderboeken en jeugdboeken voor jongeren van 9 tot 16 jaar. We hopen dat je er net zo enthousiast over bent als wij.

De mensen achter La zeta


Dorette is vertaalster Italiaans en vertaalde al heel veel boeken:
prentenboeken, jeugdboeken en romans. Daarnaast heeft ze veel
ervaring met uitgeven van kinderboeken voor andere uitgeverijen. Dorette zorgt met Rianne voor de aankoop, vertaling en verkoop van de boeken.


Marlon is visueel ontwerper en vormgever in zowel 2- als in 3-dimensies.
Hiernaast is hij al jaren werkzaam als Lead Production Art bij een leuk bedrijf in Rotterdam… Marlon maakt onze covers en verzorgt de vormgeving van de boeken, boekenleggers, enzovoort.

Rianne is ook vertaalster Italiaans en heeft al veel romans en detectives vertaald. Verder heeft ze veel ervaring achter de schermen bij uitgeverijen. Rianne zorgt met Dorette voor de aankoop, vertaling en verkoop van de boeken.

Duurzaam

Omdat we ook aan de natuur denken en daar goed mee om willen gaan, drukken we in kleine oplages op houtvrij papier.

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Share Button