Geplaatst op

Boeken lezen met je klas

Lezen met je klas - lesmateriaal

Wil je graag een van onze boeken lezen met je klas? Wij hebben bij elk boek lesmateriaal gemaakt, zodat je gericht aan de slag kunt. Het lesmateriaal is gratis beschikbaar op onze website. De boeken kun je ook bij ons bestellen, lenen in de bieb of aanschaffen bij de boekhandel.

Moordmagazine

Bij onze boeken over inspecteur Sarti kun je bijvoorbeeld een moordmagazine maken. Wij kregen van Fenna een mooi voorbeeld van zo’n moordmagazine doorgestuurd. Klik hier om het te bekijken en je te laten inspireren!

Close reading

Met onze lesbrieven kun je met de klas dieper in het boek duiken. Bij ons avontuurlijke boek Een brief met vlechtjes hebben we twee lesbrieven gemaakt. In elke lesbrief bespreek je in drie sessies in een hoofdstuk van het boek. Voor meer informatie over close reading en onze lesbrieven kun je hier klikken.

Close reading vmbo

Voor het vmbo (en de eerste en tweede klas van de havo en het vwo) hebben we twee lesbrieven ontwikkeld bij twee spannende boeken. Bij De gitaarmoord gaan de leessessies in op de relaties tussen de hoofdpersonages en hun gevoelens. En er is extra aandacht voor moeilijke woorden en bijzondere zegswijzen in de tekst.

Bij Maffiajongen gaan de leessessies in op de hoofdgebeurtenissen in het hoofdstuk, de gevoelens van de personages en de taalmiddelen die de schrijver inzet om de lezer in het verhaal te betrekken. Bekijk de twee lesbrieven hier.

Leesclub

Bij Maffiajongen hebben we ook leesclubvragen gemaakt waarmee je op een laagdrempelige manier het boek kunt bespreken. En deze vragen kunnen ook gebruikt worden om een boekverslag te schrijven. Alles over deze leesclubvragen vind je hier.

Lezen bij zaakvakken

In Het geheim van Michelangelo komen veel vakdomeinen aan bod. Het ideale boek dus om lezen te integreren in je zaakvakken. En er is voor ieder wat wils, van creatieve opdrachten tot talige, om in een groepje te doen of individueel. Op deze pagina kun je een voorbeeld van de opdrachten vinden en het complete bestand aanvragen.

Krant

Doorlopen is een ontzettend actueel boek, waar je heel goed een krant bij kunt maken. We hebben een complete handleiding gemaakt die je kunt gebruiken om samen met je klas een krant te maken. Je kunt hier vast de docentenhandleiding bekijken en de leerlingbladen en het krantensjabloon aanvragen. Lees ook de recensie en tips van Leesbevordering in de klas!

We zijn erg benieuwd naar hoe jij onze boeken gebruikt in je lessen, dus laat ons vooral weten hoe het was! 

Share Button