Lezen bij zaakvakken

integreer lezen in zaakvakken

Lezen geïntegreerd in zaakvakken. Met de lestips bij Het geheim van Michelangelo kun je bij heel veel vakdomeinen een zinvolle en leuke les geven. Zo geef je extra diepgang aan het lezen van boeken en blijft de inhoud van zowel het boek als de vakkennis uit het domein beter hangen bij je leerlingen.

De lestips beslaan de domeinen Aardrijkskunde, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst en Levensbeschouwing. Er zijn klassikale en individuele opdrachten en opdrachten in groepjes. De opdrachten sluiten aan bij verschillende soorten intelligenties, van talig tot creatief, van onderzoekend en nadenkend. Zo is er voor elke les en elk kind iets interessants bij de tips te vinden. De opdrachten zijn direct inzetbaar door de onderverdeling in docentinformatie en leerlingenblad. Maar ze zijn ook gemakkelijk te personaliseren naar je eigen lespraktijk. Zo is lezen geïntegreerd in zaakvakken extra leuk en zinvol.

Download hieronder direct de eerste drie opdrachten met het leerlingenblad!

Als je ons even een mailtje stuurt, ontvang je álle lestips zonder watermerk.

Zie voor en recensie van die boek onder ander op De leesclub van alles en Leesbevordering in de klas.
Wil je meer weten over hoe je kunt zorgen dat lezen geïntegreerd in zaakvakken wordt en hoe je in het algemeen verschillende vakken betekenisvol aan elkaar verbindt, bekijk dan dit dossier van SLO.

Share Button