Onze auteurs

Gabriele Clima schrijft boeken voor jongeren. Hij gaat graag en vaak naar middelbare scholen waar hij met de leerlingen praat over de thema’s uit zijn boeken: milieu, mensenrechten en inclusiviteit.
Zijn boeken werden genomineerd voor belangrijke Italiaanse en internationale literatuurprijzen. In 2018 won hij met Doorlopen de Minerva-prijs voor literatuur en maatschappelijke betrokkenheid. En voor zijn boek Il sole fra le dita won hij in 2017 de prestigieuze Andersen-prijs.

Carlo A. Martigli debuteerde als kinderboekenateur van historische jeugdboeken. Daarna scheef hij ook voor volwassenen, waarvan verschillende boeken bestsellers werden. Zijn boeken worden vertaald in meerdere talen., waarvan er wereldwijd maar liefst ruim 2 miljoen zijn verkocht!

Wist je dat … Carlo Adolfo Martigli is geboren onder de rook van de scheve toren van Pisa?


Christian Antonini

Christian Antonini won met zijn kinderboeken-debuut in 2016 de kinderjuryprijs Gigante delle Langhe en Premio Bancarellino 2017. Hij werkt samen met grote namen uit de Italiaanse kinderboekenwereld als Pierdomenico Baccarlario en Davide Morosinotto.

Wist je dat … Christian veel van Nederland houdt? Zijn lievelingssteden zijn Breda en Rotterdam!


Auteur Luisa Mattia

Luisa Mattia, won vele prijzen met haar jeugdboeken, onder andere de Pippi-prijs voor La scelta (Ned. vertaling Maffiajongen) en de Andersenprijs voor Beste Schrijver 2008.


Loriano Macchiavelli, gevierd detectiveschrijver en theatermaker

Loriano Macchiavelli schreef een hele reeks mateloos populaire boeken over Sarti, Antonio en won vele literaire prijzen. Onlangs schreef hij samen met Jo Nesbo e.a. Stesso Sangue.

Share Button