Krant – Oorlog in Syrië

Doorlopen van Gabriele Clima is een uitstekend boek om te gebruiken in groep 8, brugklas en vmbo bij het thema oorlog en vluchtelingen. In dit artikel lees je hoe je met de klas een krant kunt maken over de oorlog in Syrië aan de hand van het boek.

Een krant maken is een fantastische manier om kinderen met de inhoud en tekst van een boek te laten werken. Veel vaardigheden komen in deze activiteit bij elkaar:

 • Lezen
 • Onderzoeken
 • Schrijven
 • Redigeren
 • Tekenen en beeld beoordelingen
 • Creativiteit
   Cover Doorlopen

   Differentiëren

   We bieden je een complete handleiding voor de leerlingen om deze krant te maken. Afhankelijk van het niveau van de leerlingen kunnen ze dat klassikaal doen, alleen of in groepjes of tweetallen. Geleid of met meer vrijheid. Zo kun je voor alle niveaus differentiëren waardoor deze activiteit geschikt is voor diverse leeftijden en schoolniveaus.

   Aan het boek zal het niet liggen, dat zal kinderen tussen 11 en 14 jaar zeker aanspreken!

   Doorlopen laat het meeleven met Salìm, die via de woestijn in een vluchtelingenkamp over de grens probeert te komen. En met Fatma, die met een bomgordel om haar middel op weg is naar een legerbasis, aan diezelfde grens. We lezen hun overpeinzingen, hun herinneringen en twijfels. Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een prachtig gedichtfragment van bekende Syrische dichters.

   Krant – Oorlog in Syrië

   Download hier gratis de Docenten handleiding bij de krant – oorlog in Syrië, en vraag meteen de leerlingbladen en of het lege Word-sjabloon aan (ook gratis!). Stuur ons een mailtje!

   Share Button