Geplaatst op 3 reacties

La zeta koopt rechten young adultboek

Italiaans young adultboek in het Nederlands

La zeta koopt de rechten van La scelta voor het Nederlands taalgebied, een young adultboek geschreven door de Italiaanse successchrijfster Luisa Mattia.

Maffiajongen is een indringend young adultboek over jongeren en de maffia op Sicilië. Uitgever: ‘Toen ik het boek voor de eerste keer las, zat ik tot het eind in spanning. Nu drie of vier keer lezen verder, boeit het boek me nog  iedere keer opnieuw. Er zitten heel meeslepende stukken in.

In Italië won het boek de Pippi-prijs voor het beste jeugdboek. De schrijfster, Luisa Mattia, viel al eerder in de prijzen. In 2007 won ze de Desenzanoprijs voor beste kinderboekenschrijver van het jaar.

In het Nederlands zal het boek Maffiajongen heten. Het is het indringende verhaal van Antonio wiens broer, Pedro, toetreedt tot de maffia. Antonio is enorm trots op de stap die Pedro zet en hij kan niet wachten tot hij zelf ook het aanzien van zijn broer zal hebben. Maar hij is veel zachter dan Pedro en heeft niet zijn natuurlijke overwicht. Als Antonio erachter komt wat de toetredingsproef is geweest die Pedro heeft afgelegd, komt alles waar hij altijd in geloofd heeft aan het wankelen. Hij staat voor een moeilijke keus.

Spannend tot aan het eind!

Dit zeiden proeflezers uit klas 1A uit Zaltbommel erover:
– Mooi en spannend verhaal.
– Ik was heel nieuwsgierig hoe het zou aflopen met Pedro en Antonio.
Badass boekie.

Het boek zal begin 2015 in de boekhandel verschijnen.

Jeugd vanaf 14 jaar.

Maffia, spanning en psychologie

Share Button

3 gedachten over “La zeta koopt rechten young adultboek

Reacties zijn gesloten.