Geplaatst op

Gratis close reading lesbrief en hoofdstuk

Close reading lesbrief

Heb je onze gratis close reading lesbrief al gezien? Close reading is een vorm van begrijpend lezen waarbij leerlingen steeds dieper een tekst induiken.

We hebben bij Een brief met vlechtjes materialen ontwikkeld waarmee je direct een volledige close reading activiteit kunt opstarten. De lesbrief omvat de einddoelen en vragen voor drie leessessies. Het eerste hoofdstuk van Een brief met vlechtjes, waar de lesbrief bij hoort, is ook gratis te downloaden.

Tip: laat eerst de boektrailer zien om de leerlingen kennis te laten maken met verhaal en ze ervoor te enthousiasmeren. Afhankelijk van het niveau van de leerlingen kun je het hoofdstuk ook een stukje voorlezen, voordat de leerlingen er zelf mee aan de slag gaan.

Ga hier naar de infopagina met de downloads!

Meer info over close reading vind je o.a. bij Expertis.

Share Button